Ce se intampla cu un overdraft sau card de debit, daca va schimbati angajatorul?

Overdraft2w


In cazul in care va schimbati locul de munca, precum si angajatorul, va trebui sa stiti ca obligatia de inchidere a relatiilor cu banca : cont bancar, card de debit sau overdraft, va revine in totalitate, angajatorul neavand aceasta responsabilitate.

Daca va incasati salariul prin banca, inseamna ca aveti deschis un cont bancar, la care vi s-a atasat un card salariu in care va este virat salariul de catre angajator. De regula, pentru orice cont bancar si card salariu se percep comisioane de administare cont bancar / card de debit, indiferent daca au sau nu activitate.

In concluzie, pentru ca acest cont sau card salariu sa nu acumuleze comisioane, chiar daca nu mai colaborati cu banca, va trebui sa va prezentati la sediul bancii cu o solicitare de inchidere cont bancar si de renuntare card salariu.  Daca beneficiati si de alte produse bancare, cum ar fi credite, contul nu va putea fi inchis, insa la card puteti renunta.

In ceea ce priveste facilitate de overdraft, situatia este alta. Daca nu ati utilizat facilitatea de overdraft, o data cu inchiderea de cont bancar si de renuntare card salariu, puteti soliicta si inchiderea overdraft –ului.

In schimb, daca ati folosit overdraft –ul si nu-l puteti rambursa integral, impreuna cu banca va trebui sa gasiti o solutie de rambursare a acestuia. Una, dintre cele mai convenabile solutii, este refinantarea overdraft –ului, fie la banca la care l-ati contractat facilitate de overdraft, fie la orice alta banca la care ati identificat cea mai buna oferta de refinantare.

Angajatorii au obligatia ca, la incetarea raporturilor contractuale ale salariatilor care beneficiaza de overdraft, sa notifice banca in vederea declararii scadente a facilitatilor contractate. In cazul neplatii facilitatii de overdraft, aceasta ve deveni restanta si banca va initia procedura de recuperare a datoriei.Subscribe

Va multumim pentru atentie si pentru a va tine la curent cu noutatile din domeniul Financiar-Bancar va rugam introduceti email-ul dvs in casuta de mai jos:

No Responses