Cum procedam cand am pierdut, cand ne- a fost furat cardul de credit / cardul de debit ?

card-pierdut


Daca ne-a fost furat sau daca am pierdut cardul de credit / cardul de debit, va trebui sa anuntam imediat banca comerciala care a emis acest card bancar, in vederea blocarii acestuia. Vom fi verificati si identificati la telefon, pentru ca  banca sa se asigure ca sunteti titularul cardului, iar apoi ni se va bloca cardul sau cardurile.

Din acest moment, cardul este blocat si nu se mai pot face operatiuni cu cardul: retrageri de la bancomat, plata cu cardul la comercianti sau plata cu cardul online.

Pe spatele cardului sau pe siteul oficial al bancii exista numere de telefon pentru apelare in sisitem de urgenta. Va recomandam ca, de la momentul in care intrati in posesia unor carduri bancare, sa identificati numarul de urgenta al bancii pe care il puteti apela si sa-l notati pentru a va fi la indemana in situatia in care aveti nevoie urgenta sa contactati banca.

Daca dupa in timp va gasiti acele carduri de debit / carduri de credit pe care le blocaserati, pentru ca uitaserati de ele, exista posibilitatatea de va prezenta bancii si a solicita ca acele carduri bancare sa fie deblocate, in vederea utilizarii lor.

In situatia in care cardul de credit / cardul de debit v-a fost furat sau l-ati pierdut, dar nu l-ati mai gasit, va trebui sa va adresati bancii cu solicitarea de a reemite aceste carduri bancare si chiar PIN – urile lor. Se va achita comisionul aferent operatiunii de reemitere card bancar si PIN, iar in termen de o saptamana de la depunerea cererii veti putea intra in posesia noului card de credit / card de debit si a PIN-ului aferent.Subscribe

Va multumim pentru atentie si pentru a va tine la curent cu noutatile din domeniul Financiar-Bancar va rugam introduceti email-ul dvs in casuta de mai jos:

No Responses