In cat timp se primeste un raspuns de la fond (FNGCIMM) pentru un credit Prima Casa ?

primC


Un credit de Prima Casa este trimis spre analiza la Fondul de garantare Prima Casa de catre banca, dupa ce creditul a fost aprobat de catre aceasta, ca urmare a indeplinirii conditiilor impuse de catre FNGCIMM si a depunerii intregii documentatii cu acte necesare contractarii unui credit prin proiectul Prima Casa.

La momentul transmiterii dosarului de credit Prima Casa catre Fondul de garantare Prima Casa, va trebui achitata si contravaloarea comisionului perceput de catre fond, calculat astfel:

-0,49 % * ½ din val credit * nr de luni ramase din anul curent (inclusiv luna curenta) / 12 luni.

Fondul de garantare Prima Casa analizeaza solicitarea, avand in vedere documentele transmise si daca se incadreaza in conditii program Prima Casa.  In situatia in care exista neconcordante ori neclaritati in ceea ce priveste documentele depuse la dosarului, vor fi solicitate informatii ori acte suplimentare in vederea lamuririi aspectelor constatate.

In situatia in care dosarul de credit Prima Casa trimis la FNGCIMM este in buna regula si nu au fost solicitate completari la dosar, termenul de raspuns este in general de 5- 7 zile lucratoare. In situatia in care au fost solicitate clarificari sau documente suplimentare, termenul de raspuns se prelungeste cu 2- 3 zile lucratoare de la data depunerii documentelor solicitate.

In cazul in care acesti termeni sunt depasiti, va recomandam sa luati legatura cu banca pentru a va informa in ceea ce priveste stadiul dosarului de credit Prima Casa.

Aprobarea dosarului de credit Prima Casa, precum si contractele de garantare intocmite de catre FNGCIMM vor fi puse la dispozitia bancii care va contacta solicitantul de credit prin programul Prima Casa pentru a-i comunica conditiile de semnare a creditului.Subscribe

Va multumim pentru atentie si pentru a va tine la curent cu noutatile din domeniul Financiar-Bancar va rugam introduceti email-ul dvs in casuta de mai jos:

No Responses