Se poate popri un cont care are atasata alocatia pe card?

bani34


Am primit o intrebare referitoare la poprirea unui cont bancar, prin care se incaseaza alocatia pe card.  In cazul instituirii unui popriri pe un cont bancar prin care este incasata alocatia pe card, este interzis a se efectua plati din aceast cont bancar din sumele incasate pentru alocatiile copiilor. In cazul in care, prin acest cont bancar, mai exista si alte incasari decat alocatia pe card, pentru acele sume se pot face plati in contul popririi.

In situatia in care acest cont bancar este folosit exclusiv pntru alocatia pe card si nu permite alte incasari, acel cont nici nu trebuie a fi poprit, pentru ca alocatiile minorilor nu fac obiectul unei popriri. De asemenea, bancile nu pot dispune de sumele incasate din alocatie pe card, pentru achitarea ratelor la credit, chiar daca sunt in situatia de a fi restante.

In concluzie, orice cont bancar prin care se incaseaza alocatie pe card, nu poate fi executat silit prin intermediul unei popriri, indiferent de natura debitului si de obiectul popririi. Chiar daca parintele copilului detine un credit la banca la care incaseaza alocatia pe card, banca nu are dreptul de a dispune de sumele respective, pentru achitarea restantelor la creditul unuia dintre parinti.Subscribe

Va multumim pentru atentie si pentru a va tine la curent cu noutatile din domeniul Financiar-Bancar va rugam introduceti email-ul dvs in casuta de mai jos:

No Responses